Gun vaders wad anders

Geplaatst door

P1010184

Het leven vieren

Mijn oudste dochter appt me vanaf Vlieland: ”de beste plek om het leven te vieren.” Ik ben jaloers op zo veel levensinzicht van een 30 plusser. Het leven vieren. Kinderen kunnen dat als geen ander. Ik merk dat bijvoorbeeld heel sterk bij het thema reizen. Mijn kinderen hebben nu al meer van de wereld gezien dan ik met mijn dubbele hoeveelheid levensjaren. Zij werken om veel te kunnen reizen. Wij ouderen werkten om te sparen voor onze kinderen, we werkten voor later, voor het huis, voor het pensioen. Eigenlijk moet ik de gebruikte werkwoorden in de tegenwoordige tijd zetten.

Het leven vieren. Als 60 plusser doe ik dat nog steeds te weinig, vind ik zelf. Ik ben meer van de afdeling hard werken. Werk is een groot deel mijn leven. Ik heb mezelf een bepaal arbeidsethos opgelegd. Hoe heeft het zover kunnen komen? Het is er met de Brintapaplepel ingegoten. De protestants christelijke moraal van mijn ouders scoort hoog op het lijstje antwoorden op de laatste vraag. Nog een paar: De emancipatie drang van de jaren 70, het ambitieniveau van de schrijvers dezes en het gevoel je telkens te moeten bewijzen.

Ik hou van kinderen, vanzelfsprekend het meest van mijn eigen. Zij weten tenminste hoe je het leven moet vieren. Vandaag en niet morgen. Vader moet nog veel leren.

Vaderdagtip: Over ’t wad. Drieëntwintig belevenissen. (2016) ,van Henk Tameling

€11,50 uitgeverij http://www.flevomedia.nl / boekhandels op Vlieland en Terschelling, Parlevinker, Harlingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.